Danmarks nye sundhedsplatform

Sundhed.dk samler alle lægelige data et sted

På den nye offentlige portal, Sundhed.dk, er det blevet nemt at finde alle lægelige oplysninger, som myndighederne har registreret om dig. Dermed kan du tjekke op på dine sygdomsforløb, hvilket er meget nyttigt. Altså, mere eller mindre alt data om sundhed.

Når man får vigtige oplysninger ved lægen eller hospitalet, kan man nemt være så påvirket at man har svært ved at forstå detaljerne. Det kan være et stort problem, da man både kan blive unødigt bekymret, men også misse vigtige informationer om behandlingen.

Nu kan man sidde derhjemme under rolige omgivelser og få adgang til ens lægelige data, for på den måde at kunne tjekke op på behandlingsforløb, laboratoriesvar mv.

De mange let tilgængelige sundhedsdata er ligeledes med til at styrke patientsikkerheden, da man hele tiden kan følge med i offentlige myndigheder og lægers ageren.

Det er blevet nemt at registrere sig som organdonor

En anden god ting ved den nye sundhedsportal er, at man selv kan registrere lægelige ønsker. Dette gøres nemt og intuitivt og godkendes med NemID, så datasikkerheden er i orden.

Før i tiden skulle man sende et brev til donorregistret, hvilket var lang mere besværligt end bare at gøre det online. Dette har også resulteret i, at rigtigt mange som egentlig gerne vil være organdonorer ikke er blevet registreret, da det har været for besværligt.

Forhåbentligt kan Sundhed.dk være med til at afhjælpe dette problem, så mangler på organdonorer mindskes og flere liv kan reddes.

Du kan ligeledes registrere alverdens andre ting om dig selv, f.eks. oprette et livstestamente. Du kan også give pårørende fuldmagt til at se dine sundhedsdata, så du kan få en du stoler på til at kigge med i dine journaler.

Dette kan hjælpe med at holde overblikket i et sygdomsforløb, da man ofte selv er for påvirket til at kunne overskue det hele. Samtidig kan det være med til at informere og underrette de pårørende, så man selv er fri for at tage de svære snakke.

Opret et livstestamente på Sundhed.dk

Det er blevet muligt at lave et livstestamente på den nye sundhedsplatform, så lægerne til enhver tid kender dine sidste ønsker.

Du kan komme i en situation, hvor du ikke er i stand til at udtrykke dine ønsker og så er det meget betryggende at vide, at lægerne kender ens sidste ønsker.

Det er klart at aktiv dødshjælp ikke er lovligt i Danmark, men der kan stadig være forskel på ens ønsker, når man er uhelbredelig syg. Hvilke former for behandling ønsker man, og hvor meget skal man gå igennem af livsforlængende tiltag.

Denne nemme måde at registrere sine ønsker, er også med til at hjælpe langt flere til den afslutning på livet, som de ønsker. Når det er nemt at oprette et livstestamente, så får langt flere det nemlig også gjort.

Dette er rigtigt glædeligt at tænke på, da der også er meget livsværdi i at komme væk fra livet, på den måde man ønsker. Det giver en ro i sjælen.