Netdating – succes eller fiasko

Netdating – succes eller fiasko

Vi kender dem alle, de lykkelige par, der med stjerner i øjnene fortæller om deres første, skæbnesvangre møde, hvor de bare vidste, at de var som skabt for hinanden.

Den historie om parret, der mødte hinanden på nettet, er i dag mere udbredt end nogensinde før, men alligevel er det stadig lidt tabuiseret og stigmatiseret at have mødt hinanden på den måde.

Hvad mange bare ikke ved er, at folk, der møder hinanden på nettet, har større chance for at blive sammen end folk der møder hinanden ude i virkeligheden. Og hvorfor er så det?

Større udvalg

Ville du gerne giftes og have børn i tiden før netdating og internet var du som udgangspunkt nødt til at vælge en partner fra din omgangskreds eller i hvert fald en, der boede i nærheden. Udvalget, i mangel af bedre betegnelse, var på den måde noget mere begrænset.

Ved at vælge netdating i dag bliver du med det samme præsenteret for singler fra hele landet eller i nogen tilfælde hele verden. Derfor kan du med større sikkerhed finde en du er kompatibel med på mange flere måder end ved at gå i byen og lede efter en partner.

Forskellige undersøgelser synes at vise, at folk, der har mødt hinanden på nettet generelt, er mere tilfredse i deres forhold og at de ligeledes sjældnere bliver skilt. Det kan skyldes det større udvalg og den måde større chance for succes. Det kan dog også skyldes den måde vi kommunikere på, når vi færdes på de sociale medier eller datingsites.

Kommunikation på nettet

Der er en anden helt klar fordel, som er, at folk kommunikerer på en helt anden måde gennem skærmen end de gør ude i den virkelige verden.

Er du på date med en helt ukendt person skal du, groft sagt, koncentrere dig om, hvordan du ser ud, hvordan du spiser, hvordan du taler, sidder og gestikulerer. Når du på den anden side kommunikerer med en på SMS, mail eller chat er samtalen ofte mere ærlig, umiddelbar og dyb. Du har ikke det samme filter, fordi det er letter at koncentrere sig 100% om samtalen og der ikke er fokus på alt mulig andet.

Der er den ulempe, at du ikke ved, om personen i den anden ende har samme opfattelse af sandheden som dig. Det er nok en af de ting du er nødt til at affinde dig med inden du beslutter dig for om netdating er noget for dig.

Hjælp at hente

Beslutter du dig for at prøve kan du med fordel kigge på en af de hjemmesider, der har specialiseret sig i at sammenligne, og rate de sider der er tilgængelige i dag. Du kan med fordel starte på Datingeksperten, hvor du får et overskueligt og anvendeligt overblik over de mest populære datingsites, så du let kan finde den, der passer bedst til dine behov. Der er noget for enhver smag og mange af siderne har en høj kvalitet, når det kommer til at være stabile og tillidsvækkende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *